آذر: روابط عمومی مرکز توسعه حل اختلاف کشور از بخشش یک متهم به قتل در استان کهگیلویه و بویراحمد و صلح و سازش میان دو طایفه آگاهی داد.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، روابط عمومی مرکز توسعه حل اختلاف کشور، اعلام نمود:
به برکت ماه و محرم و نام زیبای سید و سالار شهیدان، در روز پنج شنبه سی مرداد ۱۳۹۹ آئینی برگزار شد تا بار دیگر با بیان رضایت و بخشش قاتل، پیمان برادری و اخوت بین ایل بزرگ خواجه و طایفه بایاری در شهرستان چرام صورت گیرد. آری در ماهی که بنام فرزند رسول الله است سازشی انجام و قاتلی از چوبه دار نجات یافت. صلحی که با شور حسینی انجام شد.
۱۵ سال پیش در یک درگیری جوانی به قتل می رسد و قاتل متواری می گردد و بعد از ۴ سال متواری بودن، خودرا به نیروی انتظامی معرفی نمود. بعد از آن، تشریفات قانونی قضایی معمول و وی به قصاص نفس محکوم گردید و چندین مرتبه برای اجرای حکم، مقدمات فراهم گردید.
این سازش با تلاش و همت پی در پی و شبانه روزی بزرگان و ریش سفیدان، علما و روحانیون، امام جمعه شهرستان چرام، رئیس شعبه دوم شورای حل اختلاف چرام و سفیران صلح و با پیگیری های جناب عدل هاشمی پور نماینده دوره دهم مجلس، بعد از ۱۵ سال و در روز سی مرداد ۹۹ انجام گرفت.
در این آیین نماینده ولی فقیه استان در سخنانی از کوشش های ۱۵ ساله ریش سفیدان و بزرگان و همه ذی نفوذانی که در عقد این صلح و سازش کوشش کردند، تشکر کرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی، واقعه صلح و سازش را بزرگ نامید و اظهار نمود: امروز شجاعت بزرگی به نام بخشش رخ می دهد که می توانست قصاص انجام گیرد و جان انسان دیگری را بگیرد.
امام جمعه یاسوج اضافه کرد: خانواده محترم مقتول با عقلانیت و محبت و عشق و توجه به فرامین پروردگار عفو و گذشت را برگزیدند و این از مصادیق احیای یک انسان است.
وی با ابراز رضایت از کوشش های انجام گرفته که در ۲ هفته گذشته پرونده دو فقره قتل را در حوزه های کهگیلویه و چرام با صلح و سازش مختومه کردند، گفت: افراد مصلح سال های سال دنبال حل این معضل و مشکل بودند تا موفق شدند آنرا به انجام برسانند.
در نشست صلح و سازش پرونده قتل، حجت الاسلام و المسلمین افشار امام جمعه چرام به اهمیت صلح و سازش در اسلام پرداخت.
وی اظهار داشت: در عفو و گذشت یکی از جلوه های رحمت الهی ساری و جاری است و لذت عفو، پس از گذشت نمود بیشتری دارد.
افشار اضافه کرد: عفو و گذشت باعث شده که میوه شیرین وحدت را با جان و دل پذیرا باشیم.
معاون قضایی رئیس کل در امور شوراهای حل اختلاف استان کهگیلویه و بویراحمد سید محمدابراهیم ساجدی نیز در این جلسه با بیان اینکه، این جلسه حاصل تلاش و همت پی در پی و شبانه روزی بزرگان و ریش سفیدان، علما و روحانیون، امام جمعه شهرستان چرام، رئیس شعبه دوم شورای حل اختلاف چرام و سفیران صلح و با پیگیری های جناب عدل هاشمی پور نماینده دوره دهم مجلس است، اظهار داشت: آنهایی که بزرگ هستند، بزرگ می مانند و کار بزرگ انجام می دهند و آتش هایی که دودش به چشم همه می رود را خاموش می کنند پس پانزده سال تلاش کردند تا امروز شاهد این جلسه صمیمی هستیم.
رییس شوراهای حل اختلاف استان با اعلان اینکه مدت ۱۱ سالی که قاتل تحمل کیفری می نماید هر دو طایفه در کنار هم زندگی می کنند، اضافه کرد: بستگان و طوایف در کمال آرامش در کنار هم زندگی و حتی در مراسمات یکدیگر مثل گذشته شرکت می کردند.
وی با اعلان اینکه وقتی بزرگان و ریش سفیدان در جامعه احساس تکلیف می کنند شاهد امنیت هستیم، اظهار داشت: در این خصوص می توان نتیجه گرفت که بزرگان در کنار مسئولان می توانند امنیت را تامین کنند و در سایه امنیت است که جامعه رشد می کند و فضائل اخلاقی احیاء می شود.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در ادامه اظهار نمود: در استان به دنبال شناسایی افرادی هستیم که دارای نفوذ کلام و مردم نیز برای آنها ارزش قائلند که بعنوان سفیران صلح و همیاران شوراهای حل اختلاف انتخاب شوند و در ۴ شهرستان بویراحمد، گچساران، باشت و کهگیلویه آنان را شناسایی و برنامه های توجیهی آنان برگزار شده است.
وی اضافه کرد: در سایر شهرستان های استان نیز آنان را شناسایی نموده تا برای ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات البین در کنار دستگاه قضایی قرار گیرند.
ساجدی در آخر اظهار نمود: همه می دانیم که قانون خشک است و بزرگان و ریش سفیدان و روحانیت می توانند در احیاء فضائل اخلاقی نقش مؤثری داشته باشند.
در این جلسه سید محمد موحد نماینده شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی از شخصیت های بزرگی که در شکل گیری این حرکت نقش داشتند، تشکر کرد.
وی اضافه کرد: آنچه که امروز در ۲ طایفه بزرگ «خواجه» و «بایاری» می بینم حرکت سازشی است که بین این دو مجموعه شکل گرفت، نقش اصلی آنرا نماینده محترم ولی فقیه در استان بر عهده داشتند.
این نماینده مجلس از کسانی که در شکل گیری این آیین آشتی تلاش نمودند، تشکر نمود و اظهار نمود: برای شکل گیری این آشتی کنان، بزرگان عزیزی وقت خودرا صرف کردند و کوشش های مضاعفی انجام دادند تا در ماهی که مصیبت آن در هیچ کجای آسمان و زمین و زمان مشابهت نداشته، دست به این اقدام بزنند و این حادثه می تواند ریشه در مفاهیم عاشورا داشته باشد.
در این آیین سردار عدل هاشمی پور معاون سازمان اقتصادی کوثر به انجام کار خیر و نیک و اصلاح ذات البین اشاره نمود و اظهار داشت: آموزه های دینی به ما یاد داده که تعریف، تمجید، عناوین و القاب دنیوی همه خواهد رفت و تنها عملی که نمی افتد و نمی پوسد، همین کارهای خیری است که آنها انجام می دهند.
سردار هاشمی پور اضافه کرد: بنده در کنار بزرگان، ریش سفیدان، معتمدین و سفیران صلح شورای حل اختلاف و آموزه های دینی و علما یاد گرفته ایم، کارهای خیر نمی پوسند و ماندگار هستند و افرادی که این کار خیر را انجام دادند، نام نیکشان تا همیشه بر زبان ها جاری است.
وی ضمن تشکر از دستگاه قضایی در ایجاد امنیتی که در استان وجود دارد، اظهار نمود: الحمدالله با تلاش دستگاه قضایی و نیروهای مسلح و امنیتی، در استان امنیت برقرار است و همه باید یکصدا شویم تا بتوانیم مشکلات مردم را حل نمائیم.
سردار هاشمی پور در آخر اظهار داشت: کسانی که برای کار خیر نیت دارند، هیچ گاه به بن بست نمی رسند.
در ادامه ی این آیین سردار مهدی انصاری فرماندهی انتظامی استان با اعلان اینکه اصلاح قتل ها را از سال ۱۳۷۲ از شهر چرام آغاز کردیم اضافه کرد: از آن سال تابحال پرونده ۲۰ فقره قتل را با صلح و سازش، مختومه کردیم و ۶ پرونده قتل دیگر را در دستور کار داریم.
وی اظهار داشت: در طول ۳۷ سال خدمتم از حضور در هیچ جایی، به اندازه شرکت در مراسم اصلاح ذات البین لذت نبرده ام.
سردار انصاری با اعلان اینکه هرچه در مجالس صلح و سازش شرکت نماییم، از اختلافات فاصله می گیریم، اظهار نمود: ناامنی، اختلاف و درگیری برای همه ما ضرر دارد و جامعه را به چالش می کشاند، از بزرگان و ریش سفیدان می خواهم جلوی اختلافات را از آغاز بگیرند تا آتش آن گسترده تر نشده و به سایر طوایف کشانده نشود.
در اختتام این مراسم صمیمی و با شکوه، با حضور مسئولان، رضایت نامه اولیاء دم به خانواده قاتل اهداء گردید.
منبع: azar22.ir