رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: اجرای سیاست های کلی نظام در بعضی موارد مغفول مانده و همین غفلت ها باعث اختلال در روند امور و بروز مشکلات شده است.
به گزارش آذر به نقل از مهر، آیت الله آملی لاریجانی در دیدار تعدادی از نمایندگان فراکسیون “گام دوم” مجلس شورای اسلامی بعد از شنیدن سخنان نمایندگان، با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه و اعلام آمادگی نسبت به افزایش این دیدارها و تعامل بیشتر میان نمایندگان مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام توجه به محرومان و قشرهای صدمه پذیر، التفات به مسائل و مشکلات فرهنگی، اعتنا به امور نظری در ارتباط با زیربناهای فکری و تحولی در حوزه حکمرانی بر مبنای اندیشه های الهی و قرآنی، پرهیز از روزمرگی در امور جاری کشور و توجه دائمی به خودسازی و خودشناسی و تزکیه نفس را مورد تاکید قرار داد.
آملی لاریجانی خواهان توجه جدی و بیشتر از پیش به سیاست های کلی نظام در روند تقنینی و اجرایی کشور شد و اظهار داشت: متاسفانه در روند اجرایی سیاست های کلی نظام و مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام از جانب دستگاههای مختلف، گاهی قوانینی مغایر یا با پایین ترین میزان انطباق با سیاست های کلی دیده می شود که چندان مطلوب نمی باشد و باید نسبت به افزایش ضمانت های اجرایی سیاست های کلی نظام اقدامات موثر تری صورت گیرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای سخنان خود در پاسخ به سخن یکی از نمایندگان در مورد ضرورت توجه به مباحث نظری و تئوریک در گام دوم انقلاب اظهار داشت: متاسفانه در اثر روزمره شدن خیلی از فعالیتهای بخش ها و خیلی از امور در طول سال های متمادی از بحث های مبنایی و زیر بنایی غلفت کرده ایم و این مورد باید از جانب همه ارکان نظام و افرادی که در مسند امور هستند مورد توجه قرار گیرد تا در گام دوم انقلاب شناخت بهتر و بیشتری نسبت به زیربناهای فکری و نظری نظام جمهوری اسلامی ایران و تفاوت های ماهوی آن با نگاه غربی به انسان، حکومت و مسائلی از این دست صورت گرفته و این امور به خوبی با همکاری نظریه پردازان و اندیشمندان دلسوز و متعهد تبیین و تدوین شود.
آملی لاریجانی در ادامه اضافه کرد: پرسش اینجاست که در نظام اسلامی و با گذشت سال ها از استقرار این نظام بی بدیل و بنای جدیدی که در دنیا پی ریزی کرده ایم، باید به هر میزان که بتوانیم در ماهیت و چیستی حکومت و نظام اسلامی و تقابل های فکری و نظری دیدگاه اسلامی و غربی کار علمی نماییم و پژوهش های بنیادی انجام دهیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با پرهیز دادن افراد و گروه های مختلف نسبت به شعار گرایی و اکتفا به اصطلاح سازی صرف در مباحث اندیشه ای و نظری در مقابل اندیشه ها و دیدگاه های غربی اظهار داشت: در کنار تمام امور روزمره و البته لازم و ضروری کشور، باید نیم نگاهی جدی هم به مباحث نظری داشته باشیم و بدانیم که دنیای غرب تنها محدود به سیاستمداران غربی و ترامپ و ماکرون و امثال آنها نیست، بلکه باید مبانی فکری آنها را هم به خوبی شناخت و بررسی کرد که، تقابل دیدگاهی آنها با نگاه اسلامی و دینی چیست.
آیت الله لاریجانی خاطرنشان کرد: بخش نظری (تئوریک) مدل حکمرانی اسلامی و دینی در کنار بخش اجرایی آن بسیار مهم می باشد و البته این بحث ها شاید در حوصله جامعه و مردم نباشد اما منافاتی ندارد با این که نمایندگان محترم مجلس و دیگرانی که مسئولیتی در نظام اسلامی دارند بنیان و بستر بررسی های نظری این چنین را با کمک اندیشمندان خارج از امور اجرایی فراهم آورند تا در گام دوم انقلاب تحول انقلابی که برازنده نظام جمهوری اسلامی است به تصویر کشیده شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه درباره لزوم تضمین اجرای سیاست های کلی نظام و آنچه در مجمع تشخیص بررسی، تصویب و ابلاغ می شود اظهار نمود: اجرای سیاست های کلی نظام در بعضی موارد مغفول مانده و همین غفلت ها باعث اختلال در روند امور و بروز مشکلات شده است.
وی در ادامه و در پاسخ به اظهار نظر نمایندگان در مورد طرح اصلاح قانون ریاست جمهوری در مقام عضویت در شورای نگهبان خاطرنشان کرد: شورای نگهبان بعنوان یک نهاد مهم نظام جمهوری اسلامی، گرچه همواره در مورد اصلاح قانون انتخابات دغدغه داشته است ولکن مطابق قانون اساسی پیش از مصوبه مجلس هیچ گونه اظهار نظری نخواهد داشت و تا کنون هم اقدام پیشینی خارج از وظیفه قانونی خود در این خصوص انجام نداده است و اینجانب هم بنوبه خود با عنوان عضوی از اعضای شورای نگهبان همواره تاکید کرده ام که وظیفه شورای نگهبان رسیدگی به انطباق مصوبات مجلس با موازین شرع و قانون اساسی است و این یعنی رسیدگی پسینی؛ این کار هم با شأن شورای نگهبان سازگارتر است و هم با شأن مجلس.
آیت الله لاریجانی اضافه کرد: همه نهادهای نظام جمهوری اسلامی باید در قالب قانونی خودشان کار کنند چون که به نفع همه است و غیر از آن می تواند باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری گردد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ظرفیت های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در همه ساحت ها، از حقوق شهروندان گرفته تا رعایت حال محرومان و ساختارهای قانونی بسیار فوق العاده است منتها باید این ظرفیت ها به خوبی تبیین شده و مورد سنجش های دقیق قرار گیرد.
وی ضمن اشاره به در دستور کار قرار گرفتن مجدد لوایح اف ای تی اف در مجمع تشخیص بعد از ارجاع مقام معظم رهبری اظهار داشت: همانطور که در جلسه اخیر مجمع مطرح کردم، همگان باید فارغ از هرگونه جو سازی و فضاسازی های مخرب و البته بی تأثیر بر اراده اعضای مجمع، اجازه دهند که مجمع در این حوزه بررسی های خویش را انجام دهد و البته در این راه حتما از نظرات و سخنان کلیه دلسوزان و کارشناسان متعهد استقبال خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مبحث FATF را بسیار پیچیده دانست و اضافه کرد: متاسفانه عده ای با جو سازی در تلاشند توجه افکار عمومی را با موضوعاتی مانند تأمین دارو و واکسن کرونا و امثال آن به سمت و سوی دیگری معطوف سازند.
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگر سخنان خود با تکیه بر ضرورت شناخت و افزایش معرفت نسبت به نگاه توحیدی و تزکیه نفس در ابعاد فردی و اجتماعی اظهار داشت: اینکه حضرت امام فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند تنها یک شعار نبود بلکه دیدگاهی بر گرفته از نگاه توحیدی و اعتقاد قلبی و عمیق برخاسته از قرآن است که همه ما باید آنرا سرلوحه کار خود قرار دهیم و به هوش باشیم چون که عده ای همواره تلاش دارند مبتنی بر نگاه غربی چنین القا کنند که نگاه دینی و اسلامی با عقل گرایی منافات دارد. نگاه توحیدی عین عقل گرایی است، البته نه عقل ابزاری مدرنیته. اولوالالباب در قرآن از ناحیه حق متعال این گونه توصیف شده اند: الذین یذکرون الله قیاما وقعودا وعلی جنوبهم ویتفکرون فی خلق السماوات والأرض ربنا ما خلقت هذا باطلاً ”
رئیس مجمع تشخیص توجه جدی به محرومان و قشرهای صدمه پذیر و توجه به امور فرهنگی و مشکلات آنرا از پیوست های اصلی کار نمایندگان برشمرد و تصریح کرد: در ریل گذاری قوانین کشور باید به مشکلات محرومان توجه خاص شود و بخصوص نگاه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی متوجه رفع مشکلات فرهنگی و آموزشی محرومان هم باشد. اینکه بعضاً شنیده می شود در این شرایط سخت کرونایی عده ای دانش آموز قادر به تهیه تبلت و مویایل برای تحصیل خود نیستند بسیار دردناک است.
وی بر ضرورت خودشناسی و دستیابی به معرفت الهی تصریح کرد و اضافه کرد: سفارش اخلاقی همیشگی اینجانب ابتدا به خودم و سپس به شما که در راه جوانی و حرکت رو به آینده هستید این است که ببینید برای قرار گرفتن در راه بی نهایت انسان که خارج از جسم و بدن و در عوالم روحانی است چه اقدامی کرده ایم و چه میزان از این ظرفیت عظیمی که در اختیارمان قرار گرفته بهره برده ایم.
آیت الله لاریجانی در انتها ضمن اشاره به بخش هایی از دعای شعبانیه اضافه کرد: روح، خلق عظیم الهی است که توجه به آن باعث تعالی و غفلت از آن باعث حسرت و پشیمانی می گردد و هر چه انسان در مراقبه و تزکیه نفس خود بیشتر بکوشد در زندگی و عمر خود می تواند تصمیمات بهتر و نورانی تری بگیرد و در مناصب دنیایی خود هم اثر گذار باشد.
در ابتدای این جلسه نمایندگان عضو فراکسیون گام دوم انقلاب هر کدام در سخنانی به تبیین نظرات خود پرداختند.
تعامل بیشتر میان مجمع تشخیص و مجلس شورای اسلامی و توجه بیشتر به سیاست های کلی نظام در طرح ها و لوایح پیشنهادی، توجه به امور فکری و زیر بنایی و تحول متناسب با آن در روند حکمرانی بخصوص در گام دوم انقلاب، ضرورت صیانت از سیاست ها و حرکت های کلی نظام، تقویت سرمایه های اجتماعی در بحث سیاست های کلی نظام و برخی طرح ها و لوایح در دست بررسی نمایندگان و سیاست های کلی مطرح در مجمع همچون مهمترین محورهای سخنان نمایندگان مجلس در این دیدار بود.