عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه افزایش سن بازنشستگی که در بودجه ۱۴۰۱ آمده، ابهاماتی دارد، اظهار داشت: اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با افزایش سن بازنشستگی مخالفت دارند.
به گزارش آذر به نقل از مهر، کیومرث سرمدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه) در تماس تلفنی با برنامه رادیویی «صبح و گفتگو» در ارتباط با افزایش سن بازنشستگی و کاهش فشار از روی صندوق های بازنشستگی اظهار داشت: کلیت این مورد این است که دولت اهدافی را در نظر دارد تا بتواند بودجه را بدون کسری تأمین کند؛ اما بحث افزایش سن بازنشستگی که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ آمده، ابهاماتی دارد.
وی اضافه کرد: قانون بودجه یک قانون موقت یک ساله است اما قوانین بازنشستگی دائمی هستند و نمی گردد در میانه راه تعهدات بوجود آمده را بر هم زد. ابهامات دیگری هم وجود دارد همچون این که آیا این قانون مشاغل سخت را شامل می شود و آیا زنان و مردان با هر شرایط سنی در این طرح قرار می گیرند یا نه؟
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن اشاره به مخالفت خودش و تعدادی از نمایندگان مجلس با اجرای این طرح، اظهار نمود: اگر قرار باشد سن بازنشستگی افزایش پیدا کند تبعات زیادی را به همراه خواهد داشت.
سرمدی درباره اختیاری بودن زمان بازنشستگی در مجلس، اظهار داشت: با عنایت به ابهاماتی که وجود دارد، میتوان گفت اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با این طرح یعنی افزایش دو ساله سن بازنشستگی مخالفت دارند و این که ادامه دادن کار در اختیار و انتخاب کارمند باشد را لحاظ نخواهند کرد.
وی ضمن اشاره به این که صندوق سازمان تأمین اجتماعی چالش بزرگی است اظهار داشت: این صندوق متعلق به کارگران است و زیرمجموعه دولت نیست؛ اما دولت در خیلی از مشکلات خود از محل کارگرانی که متعلق به دولت نبوده اند هزینه کرده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان نمود: سال قبل در پرداخت جریمه محکومیت فدراسیون فوتبال به یک مربی فوتبال خارجی، شاهد دست بردن در جیب کارگران و قشر مظلوم جامعه بودیم که خودشان درگیر حل مشکلات و بحران های جدی هستند.
سرمدی با اشاره به اینکه پرداخت جریمه به فدراسیون فوتبال از صندوق تأمین اجتماعی سر و صدای زیادی در مجلس ایجاد کرد و معترضانی داشت، اظهار نمود: نمونه های مشابه این چنینی را بسیار دیده ایم که سواستفاده از درآمدهای این صندوق صورت گرفته و به این نفع کارگران ما نبوده است.
وی درمورد افزایش دوساله سن بازنشستگی تصریح کرد: این ماجرا بی توجهی به افرادی است که در آستانه بازنشستگی هستند. کسانی که سی سال از عمر خویش را کار کرده اند، امروز نه از لحاظ روحی و نه از لحاظ جسمی، توان ادامه کار را ندارند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در کشورهای اروپایی و برخی نقاط دنیا که سن بازنشستگی را می افزایند، به مباحث رفاهی، معیشتی، خدماتی و درمانی مورد توجه ویژه می کنند و کیفیت زندگی یک کارمند مورد توجه قرار می گیرد؛ اما در همین شرایط فعلی کارمندان و کارگران کشور ما گرفتاری های زیادی دارند.
سرمدی با تکیه بر این که راهکار نجات صندوق ها از این بحران جدی، افزایش سن بازنشستگی نیست، بیان نمود: من نسبت به صندوق بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی انتقادی دارم؛ چونکه مدیران آنها با عنایت به شرکتهای هلدینگ و امکانات و درآمدزایی که داشته اند، نه تنها بموقع به رسالت خود عمل نکرده و درآمدزایی لازم را نداشته اند بلکه زیان ده هم بوده اند.
وی خاطرنشان کرد: البته دولت هم باید به منابع حمایتی و پرداخت بدهی های خود همچون صندوق سازمان تأمین اجتماعی توجه کند؛ همینطور با راهکارهایی در چارچوب بودجه و متمم هایی وجود دارد که این روزها روی آنها بخصوص در کمیسیون اجتماعی کار می نماییم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: هدف این است که خسارت و ضرر صندوق های ورشکسته، تا حدی جبران شود.