الفت: ۹ هزار و ۶۰۰ نفر در کادر اداری قوه قضاییه بوسیله آزمون جذب می شوند

آذر: معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با حضور در زمینه امتحانی دانشگاه امیر کبیر از روند برگزاری آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضاییه بازدید نمود.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، محمد باقر الفت در حاشیه برگزاری آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضاییه با اعلان اینکه حدود ۱۰۴ هزار داوطلب جهت شرکت در این آزمون نام نویسی کردند، اضافه کرد: این آزمون در ۵۹ شهر و مرکز استان و ۲۷۴ حوزه انجام شد و بطور متوسط در هر حوزه ۴۰۰ نفر شرکت کردند.

وی ابراز امیدواری کرد نتایج آزمون در دو ماه نخست سال آینده اعلام گردد و مراحل بعدی پروسه جذب همچون استعلام ها و گزینش تا آخر سال ۱۴۰۱ صورت گیرد.

معاون رییس قوه قضاییه به شرکت ۱۰۴ هزار داوطلب در این آزمون اشاره نمود و اظهار داشت: از این تعداد، ۲۰ هزار نفر با اولویت های علمی انتخاب می شوند که دو برابر نیاز دستگاه قضایی و ظرفیت قانونی اختصاص داده شده است.

وی افزود: ۲۰ هزار نفر از افرادی که بیشترین نمره از ۱۰۰ نمره را در آزمون کسب کنند انتخاب می شوند تا وارد فرآیندهای بعدی استخدام همچون استعلام، استخبار و گزینش و در نهایت مصاحبه روانشناسی شده و از این تعداد ۹ هزار و ۶۰۰ نفر استخدام دستگاه قضایی می شوند.

محمد باقر الفت با اشاره به وجود سهمیه ها برای جذب افراد بر طبق قانون، همچون جانبازان، خانواده شهدا و ایثارگران، معلولان و شاغلین در شوراهای حل اختلاف اظهار داشت: با رعایت این سهمیه ها و دارا بودن مزیت علمی، ۲۰ هزار نفر در مراحل ابتدایی آزمون انتخاب شده و به واحد جذب معرفی می گردند.

معاون رییس قوه قضاییه به کمبود شدید کادر اداری و قضائی در قوه قضاییه اشاره نمود و اضافه کرد: کار دستگاه قضایی در چندسال گذشته افزایش زیادی داشته و امروز بصورت متوسط، ۵۰ درصد پست ها فعال است و ۵۰ درصد پست های دادگستری ها در ستاد و استانها خالی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۶۰ هزار نفر در دادگستری های سراسر کشور فعال می باشند، اضافه کرد: در مجموع در قوه قضاییه ۹۸ هزار نفر بعنوان کادر اداری مشغول به فعالیت هستند.

محمد باقر الفت با اشاره به اینکه برگزاری این آزمون برای جبران کمبود کادر اداری دادگستری ها شامل ستاد و صف است، اظهار داشت: جذب شدگان در دادگاه ها و دادسراها بعنوان کادر اداری مشغول به کار می شوند و همین طور برخی نیز در کادر اداری دادگستری ها فعالیت خواهند کرد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد از داوطلبان این آزمون خانم هستند بدین سبب ۵۰ درصد جذب شدگان از خانم ها خواهد بود و این ظرفیت خوبی برای رعایت عدالت شغلی میان آقایان و خانم هاست.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه استانهای لرستان، کردستان و نیز استانهای خراسان جنوبی و شمالی را دارای بیشترین داوطلب در آزمون امروز بیان کرد و اظهار داشت: استانهای جنوبی همچون هرمزگان و بوشهر کمترین شرکت کننده را در آزمون داشتند.

محمد باقر الفت برگزاری آزمون عمومی جذب کارکنان قوه قضاییه را مطابق ماده ۱۱۳ قانون برنامه توسعه ششم بیان کرد و اضافه کرد: بر طبق این قانون دستگاه قضایی مکلف بود از سال ۹۵ به مدت ۵ ساله، هر سال ۳هزار و ۲۰۰ نفر به کادر اداری قوه قضاییه بوسیله آزمون اضافه کند.

وی اظهار داشت: این اقدام در سال ۹۷ در مورد ۶ هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان انجام شد و در سال ۱۴۰۰ که سال پایانی است، ۹هزار و ۶۰۰ نفر جذب خواهند شد.

معاون رییس قوه قضاییه به بازنشستگی تعداد زیادی از کارکنان قوه قضاییه و یا خروج برخی کارکنان از این قوه به سبب های مختلف اشاره نمود و اظهار داشت: باید برای جایگزینی آنان، نیرو داشته باشیم.

وی ادامه داد: سعی کردیم در این آزمون از نیروهای مستعد و تربیت شده در دانشگاه ها و حوزه ها استفاده نمائیم و توانمندی افراد را بعنوان یک اصل در جذب افراد قرار دادیم.

الفت توانمندسازی را شعار مدیریت جدید قوه قضائیه بیان کرد و اظهار داشت: امیدواریم با جذب نیروهای نخبه هم به دستور قانون عمل نماییم و هم نیازمندی های قوه قضائیه را تا حدودی رفع نماییم.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه شرایط برای فعالیت در قوه قضاییه برقرار است، ابراز امیدواری کرد: حمایت های شایسته اداری از این داوطلبان و سایر شاغلان در قوه قضاییه داشته باشیم.

منبع: