به گزارش آذر وزیر امور اقتصادی و دارایی در گزارشی به معاون اول رئیس جمهور، در تشریح عملکرد و عرضه گزارش سال ۱۴۰۰ این وزارت خانه، از تصویب نهایی برنامه راهبردی وزارت متبوع برای سال آینده اطلاع داد.
به گزارش آذر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، «سید احسان خاندوزی» طی سخنانی در جلسه با «محمد مخبر دزفولی» که به سبب بازدید از خزانه داری کل کشور و دیدار با مدیران وزارت اقتصاد در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۰ به این وزارت خانه آمده بود؛ با ابراز خرسندی از حسن توجه وی به سبب حضور در جمع مدیران این وزارت خانه در روزهای پر ترافیک کاری دولت، اظهار نمود: تمرکز ما در تدوین برنامه راهبردی سال ۱۴۰۱ بر این بود که راهبردهایی بنویسیم که فقط برای کاغذ پُر کردن نباشد و واقعاً مبنای سنجش عملکرد هر کدام از سازمان های تابعه وزارت اقتصاد قرار گیرد.
وی اضافه کرد: نکته دوم هم این است که می خواستیم این برنامه راهبردی، وجه تمایزی نسبت به امور جاری و متعارفی باشد که شاید اگر این برنامه هم نبود، معاونت های ستادی و سازمان های زیرمجموعه وزارت اقتصاد، آنها را انجام می دادند، اما ما می خواستیم، آنچه را تصویب و بعنوان وجه تمایز عنوان نماییم که بیشتر به رویکرد های رئیس جمهور و دولت مردمی نزدیک است.
اعطای ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات بدون ضامن از جانب بانک ها
وزیر اقتصاد در تشریح عملکرد این وزارت خانه در امتداد اجرایی کردن برنامه ها و دستورات رئیس جمهور، از اعطای تسهیلات بدون ضامن به اقشار و طبقاتی که به تسهیلات بانکی دسترسی نداشته اند، از جانب بانکهای دولتی و بانک هایی که دولت در آنها سهام دارد، اطلاع داد و اظهار داشت: تا آخر وقت روز پنجشنبه گذشته، نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر موفق شده اند، طی فاصله ابتدای بهمن ماه تا کنون، بدون عرضه حتی یک ضامن، وام دریافت نمایند.
خاندوزی در ادامه وضعیت وزارت اقتصاد در حوزه خزانه داری الکترونیک و هوشمند، نسبت به سایر حوزه ها خیلی بهتر است و مکانیسم های سنتی به حداقل رسیده است، اظهار داشت: در سفرهای استانی و در صحبت با مدیران کل استانی، آنها به شدت از انجام تقریباً همه کارها به وسیله سیستم الکترونیک، خوشحالند و می گویند اگر ما حتی اگر رسید یا سند کاغذی هم داشته باشیم، خزانه داری می گوید برو در سیستم، از راه سامانه ثبت کن تا بررسی نماییم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به قرار داشتن ایام پرفشار پایانی سال مالی ۱۴۰۰ و موعد تسویه حساب های دولت و خزانه داری و بودجه های جاری و عمرانی کشور، بیان نمود: یک داشبورد خیلی روشن، دقیق و برخطی را دوستان طراحی نموده اند که گام خیلی مهمی درحوزه خزانه داری الکترونیک به شمار می آید.
یکی از آرام ترین و منظم ترین سال ها را در حوزه پرداختی را داشتیم
وزیر اقتصاد اشاره کرد: سالهای قبل در ایام پایانی سال، راهروها و اتاق های خزانه داری کل، مملو از مراجعین دستگاهها بود که دنبال دریافت تخصیص های سازمان برنامه بودند و خود ذیحسابان دستگاهها و مسؤلان دستگاه های اجرایی گاهی می گفتند ما نیمه های شب به اینجا می آمدیم که سریع تر در صف نوبت قرار بگیریم. الحمدالله با اتفاقات خوبی که در حوزه خزانه داری الکترونیک رخ داده، سبب شده یکی از آرام ترین و منظم ترین سال ها را در حوزه پرداختی داشته باشیم.
خاندوزی تدوین نقشه راه رشد غیر تورمی و سایر کارهای انجام گرفته توسط معاونت سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد، بخصوص در حوزه مجوزها و تسهیل کسب و کار را همچون اقداماتی عنوان و اظهار امیدوار کرد که هم گره گشای فعالان اقتصادی و کارآفرینان و هم گامی در امتداد تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال «تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» باشد.
شناسایی سه میلیون اشخاص حقیقی و حقوقی دارای فرارمالیاتی
وی با اعلان اینکه در حوزه شناسایی فرارهای مالیاتی، اتفاق بسیار خوبی افتاده است، اظهار داشت: هم اکنون از تعداد نزدیک به ۹ میلیون نفر از مؤدیان مالیاتی حقیقی و حقوقی در کشور، حدود یک سوم، یعنی نزدیک به سه میلیون نفر، جزو فراریان مالیاتی هستند که سال جاری شناسایی شده اند.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: این اتفاق مهمی است که ما سعی کردیم به جای این که بار بر دوش کسانی باشد که به شکل سنتی و شفاف و روان، همیشه مالیات می دهند، به سمت فراریان مالیاتی برویم که انشاالله باید با تلاش بیشتر، باقیمانده این افراد را هم در تور قانون قرار دهیم.
خاندوزی در ادامه، وجود دستگاه های پوز بانکی بی صاحب و ساماندهی آنها را یک دغدغه برای وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و معضلی چند ساله خواند و اعلام نمود: خوشبختانه با ارتباط و همکاری خوب بانک مرکزی، تا امروز، بعنوان آخرین مهلت قانونی، شاهد شناسایی و یا کنار گذاشته شدن سه میلیون دستگاه پوز فاقد مشخصات بوده ایم و مابقی استفاده کنندگان از این دستگاهها نیز، حداکثر تا آخر وقت اداری امروز فرصت معرفی خویش را داشتند.
وزیر اقتصادی اظهار داشت: انشاالله سال ۱۴۰۱ را در شرایطی شروع می نماییم که دیگر دستگاه پوز فاقد هویت، بی صاحب و بدون اتصال به سامانه مؤدیان نخواهیم داشت.
۶۰ درصد انبارهای سازمان اموال تملیکی خالی شد
وی با اعلان اینکه در حوزه در ارتباط با سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی هم اتفاقات خیلی خوبی افتاده است، گفت: بر اساس اعلام همکاران ما در هیئت عالی نظارت این سازمان که از سوی رئیس قوه قضاییه معرفی و با حکم وزیر اقتصاد منصوب می شوند، الان، نزدیک به ۶۰ درصد انبارهای سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی کشور، خالی شده است و ما بقی هم انشاالله با اجرایی شدن مصوبه ای که ما برای شخص جنابعالی (معاون اول رئیس جمهور) ارسال کرده ایم، به حداقل خواهند رسید.
خاندوزی در مورد حوزه نظارت بر شبکه بانکی کشور و بخصوص بانکهای دولتی هم اظهار داشت: وزارت اقتصاد یک دستورالعمل ۱۲ بندی به هیئت مدیره های بانکهای دولتی، ارسال کرده که هر شش ماه آنرا پایش می کند تا از آن بی قاعدگی پیشین، با همکاری خود مدیران عامل بانک ها، رها شده و به سمت برنامه محوری و تحول گرایی و مردم محوری برویم.
در این جلسه «سید رحمت الله اکرمی» خزانه دار کل کشور هم با اعلان اینکه حضور معاون اول رئیس جمهور در خزانه داری کل کشور بی سابقه است و سبب شادی کارکنان شده، گزارشی از آخرین وضعیت دریافت ها و پرداخت های دولت ارائه نمود.
وی همینطور در مورد خزانه داری الکترونیکی و هوشمند به عرضه گزارشی پرداخت و اضافه کرد: با الکترونیکی شدن این امور، شاهد جلوگیری از ناترازی مالی و برقراری انضباط مالی خواهیم بود.