کاظم غریب آبادی در همایش حقوق بشر آمریکایی، آمریکا را بزرگتری ناقض حقوق بشر در جهان عنوان نمود و اظهار داشت: ۱۷ هزار قربانی ترور در ایران آماری است که چندین سال قبل عنوان شده، اما آمار دقیق تر شهدای ترور در ایران بیشتر از ۲۵ هزار نفر است.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، «کاظم غریب آبادی»، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، در همایش حقوق بشر آمریکایی که با حضور تعدادی از اساتید، سمن ها و فعالان حوزه حقوق بشر و دو زندانی ایرانی آزاد شده از زندان مخوف ابوغریب برگزار شد، با عرضه لیستی از مصادیق نقض حقوق بشر در آمریکا، خواهان توجه ویژه به افشای مصادیق حقوق بشر در هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی شد.
غریب آبادی، جنایاتی که ایالات متحده در سه حوزه داخلی، بین المللی، و ضد جمهوری اسلامی ایران مرتکب شده را شرح داد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به سیاست راهبردی کشورمان، عنوان کرد: اعتقاد جمهوری اسلامی ایران و سیاست راهبردی ما در داخل، مبتنی بر حمایت و ارتقاء حقوق بشر است. اگر نواقصی هم وجود دارد، به دنبال حل آن نقصها هستیم.
آمریکایی ها از حقوق بشر بعنوان ابزاری در سیاست خارجی خود برای برخورد با سایر کشورها استفاده می کنند
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان، اضافه کرد: توجه به حمایت و ارتقاء حقوق بشر در داخل نباید ما را از توجه به حقوق بشر سایر کشورها غافل کند، بخصوص در مقابل کشورهای مدعی حقوق بشر مثل آمریکا و کشورهای غربی که خویش را سردمدار و پرچمدار حقوق بشر می دانند و از سایر کشورها می خواهند استانداردهای آنها را در زمینه حقوق بشر را اعمال کنند و با این وجود، به خود اجازه می دهند درمورد وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها موضع گیری کنند و برای این کشورها در شورای حقوق بشر و سازوکارهای بین المللی پرونده سازی کنند.
غریب آبادی با تکیه بر این که لازم است ما وضعیت حقوق بشر مدعیان دروغین این حوزه را بررسی نماییم، خاطرنشان کرد: آمریکا مدعی بالاترین استانداردهای حقوق بشری است، اما یک نمونه آشکار نقض حقوق بشر از جانب این کشور در حوزه کودکان است؛ آمریکا عضو کنوانسیون حقوق کودک نشده، چرا؟ چون استانداردهای داخلی خویش را بالاتر از این کنوانسیون عنوان می کند! در حالیکه وضعیت کودکان در این کشور حاکی از ارتقاء و پشتیبانی از حقوق کودکان را نشان نمی دهد.
وی اظهار داشت: آمریکایی ها از حقوق بشر کاملا به صورت ابزاری در سیاست خارجی خود برای برخورد با سایر کشورها استفاده می نمایند. برای هر کشوری که از لحاظ سیاسی با آمریکا مشکل داشته باشد، پرونده ای باز می کنند تا آن کشور را به تبعیت از استانداردها و سیاست های خود وادار کنند.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه، اضافه کرد: این هفته، هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی است. باید جنایات آمریکا در حق سایر کشورها و عدم رعایت استانداردهای حقوق بشری در داخل ایالات متحده و مصادیق نقض حقوق بشر ضد مردم آمریکا و سایر کشورها را برای افکار عمومی و جامعه بین المللی به تصویر بکشیم.
او همینطور اظهار داشت: آمریکا در سطح ملی با مشکلات عدیده حقوق بشری مواجه می باشد. یکی از آنها خشونت و مرگ با اسلحه است که یکی از بزرگترین معضل ها در حوزه حقوق بشر آمریکا است. حق حیات بالاترین حق در حوزه حقوق بشر است که در اسناد و کنوانسیون های بین المللی تاکید گردیده است. از سال ۲۰۰۲ الی ۲۰۲۲، یک میلیون و سیصد و هفتاد و پنج هزار نفر در اثر بکارگیری اسلحه جان خویش را از دست داده اند؛ یعنی به صورت متوسط بیشتر از ۳۵ هزار نفر در سال، و این یعنی فاجعه. آیا این آمریکا می تواند منادی حقوق بشر برای سایر کشورها باشد و حرف از حق حیات و سایر موضوعات بزند؟!
سالانه به صورت متوسط ۴ هزار نفر در زندان های آمریکا جان خویش را از دست می دهند
غریب آبادی، دومین نقض حقوق بشری آمریکا را رفتار بسیار خشن و غیرانسانی و تحمل صفر آمریکا در برابر مهاجران و پناهجویان برشمرد و اظهار داشت: در حالیکه ایران با وجود تحریم های ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی، میزبان میلیونها مهاجر و پناهنده است و حق میزبانی را به خوبی انجام داده، همین آمریکای ضد مهاجر از ایران انتقاد هم می کند! آمریکا فقط بیشتر از ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در مرز مکزیک کودکان را از والدینشان جدا کرده است. تصمیمی هم که زمان ترامپ اتخاذ شد در خصوص عدم اجازه ورود به اتباع چندین کشور و همچون ایران، مشکلات بسیاری را برای خانواده ها به وجود آورد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به جمعیت زندانیان در آمریکا، اظهار داشت: آمریکا بیشتر از ۲ میلیون زندانی دارد که بالاترین آمار نسبت به سایر کشورها است، به همین خاطر، بزرگترین زندان جهان شمرده می شود. زندان های این کشور وضعیت بسیار نامطلوبی هم دارد؛ از رفتارهای خشن، بدرفتاری و تبعیض نسبت به رنگین پوستان و سیاهپوستان گرفته تا وضعیت بهداشتی زندانیان. طبق آمار، تعداد زندانیان سیاهپوست ۴ برابر بیشتر از سفیدپوستان است و آمار زندانیان بومی ۳ برابر بیشتر از سفیدپوستان است که ناشی از سیاست های تبعیض آمیز آمریکا است. سالانه به صورت متوسط ۴ هزار نفر جان خویش را در زندان های آمریکا از دست می دهند، این آمار فاجعه انگیز است. با وجود این، این موضوعات در نهادهای حقوق بشری و رسانه ها مطرح نمی شود! ولی اگر در کشوری که با آمریکا زاویه دارد، حتی یک نفر جان خویش را در زندان ها، ولو به سبب طبیعی، از دست بدهد، حامی حقوق بشر می شوند!
دبیر ستاد حقوق بشر اذعان کرد: تبعیض نژادی ضد اقلیت های قومی و رنگین پوستان در زمینه شغل و مسکن و درآمد در آمریکا بسیار گسترده است. نسبت شاغلین سیاهپوست نسبت به سفیدپوستان بسیار کمتر است. درآمدها و حقوق آنها در مشاغل مشابه بسیار پایین تر است.
وی یکی دیگر از نقایص حقوق بشری را در زمینه مذهب و دین عنوان نمود و اظهار داشت: باوجود این که آمریکا خویش را جامعه آزاد و دموکراتیک می داند، ولی آمار خشونت ضد اقلیت های مذهبی بسیار بالا است؛ در نظرسنجی ها آمده که ۸۲ درصد از مسلمانان در آمریکا در معرض تبعیض مذهبی و دینی قرار دارند.
غریب آبادی افزود: در زمینه زنان، سالانه ۱۸۰۰ نفر از زنان در آمریکا به قتل می رسند. حال، این آمریکا سالانه گزارش وضعیت حقوق بشر در مورد کشورها منتشر می کند و به خود اجازه می دهد وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها را ارزیابی کند! در حالیکه اگر انتقادی از آمریکا بشود تحمل نخواهد کرد. بر اساس نظرسنجی های معتبر، حدودا بیشتر از ۷۰ درصد زنان یا تجربه خشونت جنسی و یا جسمی دارند. این آمار در چنین کشوری که منادی آزادی، دموکراسی و دفاع از حقوق بانوان است و دیگر کشورها را در این حوزه متهم می کند، فاجعه است.
شکنجه هایی که نیروهای آمریکایی در گوانتانامو و ابوغریب ضد زندانیان به کار گرفتند در طول تاریخ جهان بی سابقه است
معاون امور بین الملل قوه قضاییه، شکاف بالای موجود بین فقرا و اغنیا را یکی دیگر از مصادیق نقض حقوق بشر در آمریکا دانست و اظهار داشت: در سال ۲۰۱۸، گزارشگر ویژه فقر شدید اعلام نمود که آمریکا بالاترین نرخ نابرابری درآمد را در بین کشورهای غربی دارد.
ایشان در ادامه سخنانش به نقایض حقوق بشری آمریکا در سطح بین المللی هم اشاره نمود و اظهار داشت: تاریخ کوتاه آمریکا که مثل ایران سابقه تمدنی ۷ هزار ساله ندارد، سرشار از تهاجم، تجاوز و اشغال کشورهای دیگر و کشتار مردم بی گناه است.
دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: در اثر حمله آمریکا به ویتنام بیشتر از ۴ میلیون نفر قتل عام شدند کا نصف قربانیان غیرنظامی بودند. در برهه اشغال عراق و حضور آمریکا در این کشور، بیشتر از ۲ میلیون نفر جان خویش را از دست دادند که بخشی به خاطر تحریم های ظالمانه و یکجانبه این کشور ضد عراق بود. بیشتر از ۲۷ میلیون نفر از سرخپوستان به خاطر استقرار کشور آمریکا بر اراضی سرخپوستان در مقطعی که آمریکایی ها مشغول کشور سازی بودند، جان خویش را از دست دادند. بیشتر از ۱۴ میلیون برده را به ایالات متحده منتقل کردند که ۲ میلیون نفر از آنها در دریا جان باختند. در مکزیک بیشتر از ده ها نفر را کشتند؛ در اثر استفاده از سلاح اتمی در هیروشیما و ناکازاکی، بیشتر از ۳۰۰ هزار نفر از مردم بی گناه ژاپن را به قتل رساندند. آمریکا نخستین کشوری بود که از بمب اتم بهره برد.
وی افزود: در افغانستان ۷۰ هزار نفر را کشتند؛ در کشورهای همسایه خود مثل نیکاراگوئه و کوبا و ترینیداد برای تسلط و هژمونی آمریکا بر منطقه و همسایگان بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر را کشتند. این جنایات چگونه قابل توجیه است؟ آیا آمریکا صالح است حرف از حقوق بشر بزند؟! افراد مختلف بی گناهی در زندان های گوانتانامو وابوغریب، یا در اثر شکنجه جان باختند و یا هنوز زندانی هستند؛ قول دادند این زندان را ببندند، ولی چنین اتفاقی نیفتاد. شکنجه هایی که در این دو زندان نیروهای آمریکایی ضد زندانیان به کار گرفتند، در طول تاریح جهان بی سابقه است.
غریب آبادی در بخش دیگری از اظهاراتش به تحریم های یکجانبه و ظالمانه اشاره نمود و اظهار داشت: آمریکا سردمدار اعمال تحریم های یکجانبه ضد کشورها است؛ در حالیکه این تحریم ها غیرقانونی و مغایر با منشور ملل متحد و حقوق بین الملل است. بیشتر از ۳۰ کشور در لیست اعمال تحریم های خزانه داری آمریکا هستند که در راس آنها ایران است.
وی در مورد پرچمداری و حمایت آمریکا از گروههای تروریستی هم اظهار داشت: در هر گوشه دنیا اگر گروه تروریستی وجود دارد، رد پای آمریکا دیده می شود؛ النصره، القاعده و داعش را چه کسانی ایجاد کردند؟ آمریکا. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران با آنها مقابله نمود.
دبیر ستاد حقوق بشر حملات پهبادی آمریکا را یکی دیگر از مصادیق نقض حقوق بشر آمریکایی برشمرد و اظهار داشت: گزارشی که خود آمریکایی ها منتشر نمودند و بعضی از اعضای مجلس سنای آمریکا خواهان تحقیق درباره آن شدند، این است که در اثر ۱۴ هزار حملات پهبادی آمریکا به ۷ کشور، ۴۸ هزار نفر از مردم بی گناه کشته شدند.
وی نکته دیگر نقض حقوق بشری آمریکا را حمایت همه جانبه سیاسی، نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و اقتصادی از رژیم صهیونیستی عنوان نمود و اظهار داشت: هر جنایتی که این رژیم انجام می دهد، تمام مسوولیتش به سبب حمایت بی شائبه، با آمریکا است. آمریکا بیشتر از ۷۰ قطعنامه سازمان های بین المللی را ضد این رژیم وتو کرده است. چند سال پیش ترامپ از شورای حقوق بشر خارج شد به سبب این که این شورا ضد رژیم صهیونیستی عمل می کند! باردیگر از آغاز ۲۰۲۲ دولت جدید آمریکا وارد شورای حقوق بشر شد که بتواند از منافع رژیم اسرائیل حمایت کند، در حالیکه آمریکا مخالف تاسیس این شورا بود.
آمریکایی ها که با اعمال تحریم ها با جان مردم ایران بازی می کنند؛ دم از کدام حقوق بشر می زنند؟
غریب آبادی در مورد آثار مستقیم جنایات آمریکا در یمن، بحرین و سوریه هم اظهار داشت: آثار مستقیم سیاست های مداخله گرایانه آمریکا ضد مردم مظلوم این کشورها را جهانیان شاهد و نظاره گر هستند.
وی پشتیبانی از کودتاها در سایر کشورها از جانب آمریکا را هم یکی دیگر از نقایض حقوق بشر آمریکایی دانست که تعداد آن هم بسیار گسترده است.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه وجه سوم حقوق بشر آمریکایی را جنایات این کشور ضد ایران و مردم کشورمان بیان کرد و اظهار داشت: مورد اول، اعمال تحریم های ظالمانه و یکجانبه است. تحریم ها آثار بسیار گسترده ای دارند، بخصوص تحریم های یکجانبه که بر انواع حقوق مردم تأثیر می گذارد و مهم ترین آن، حق حیات است. مردم کشورها را از دسترسی به تجهیزات پزشکی و دارویی و درمانی محروم می کنند. وقتی کشوری را از دسترسی به منابع غذایی و کالاهای ضروری محروم می کنید، مستقیما با جان آنها بازی می کنید. نمی توانید ادعا کنید غذا و دارو مصون از تحریم است، در حالیکه کانال های مالی را بسته اید! اگر هر یک از کشورهای تحریم کننده و مجری تحریم ها با تحریم های ایران مواجه شوند، شش ماه هم دوام نمی آورند. وقتی کشوری را از فروش نفتش بعنوان اصلی ترین منبع درآمد آن منع می کنید، آیا می توانید ادعا کنید می خواهید بر سیاست های مالی یک کشور تأثیر بگذارید! در واقع، جان مردم آن کشور را هدف قرار داده اید و این جنایت ضد بشریت است.
وی تصریح کرد: آمریکا چطور می تواند صحبت از حقوق بشر کند؟ در حالیکه این حقوق در قلمرو این کشور به صورت گستره نقض می شود و در سطح بین المللی میلیونها نفر را قتل عام کرده اند و درباره جمهوری اسلامی ایران که آمریکا پای ثابت رای مثبت به قطعنامه ها و ایجاد گزارشگر است؛ این همه جنایت ضد مردم ما روا داشته اند؛ دم از کدام حقوق بشر می زنید؟
غریب آبادی در ادامه با اعلان اینکه ایران بزرگترین قربانی تروریسم است، اظهار داشت: ۱۷ هزار قربانی ترور در ایران آماری است که چندین سال قبل عنوان شده، اما آمار دقیق تر شهدای ترور در ایران بیشتر از ۲۵ هزار نفر است. چه کسی پشت پشتیبانی از گروههای تروریستی قرار داشته و دارد؟ حمایت مستقیم آمریکا از تروریست ها و منافقین همواره انجام شده است. هم اکنون منفورترین گروهک تروریستی، منافقین هستند و جایگاهی هم ندارند ولی دنیا باید بداند ما به هیچ تروریستی و حامیان آنها اجازه نخواهیم داد به سیاست های جنایتکارانه خود ادامه دهند. دنیا باید برای چنین تروریست هایی ناامن شود. اگر حرف از منافقین می زنیم، بدلیل اهمیت آنها نیست، بدلیل اینست که هر کسی که دست به جنایت ضد ملت ایران بزند، باید پاسخگو باشد و ما آنها را رها نخواهیم کرد. حامیان این تروریست ها هیچ غلطی نتوانستند بکنند، تا چه رسد به این گروهک های منفور. این ها فقط به عنوان یک دستمال کثیف در دستان کشورهایی هستند که از آنها سوءاستفاده می کنند. ما در مقابل جنایات این گروهک ها ساکت نخواهیم نشست.
دبیر ستاد حقوق بشر در مورد تضییع حق ایرانی ها هم اظهار داشت: بیشتر از ۲۰ نفر ایرانی به بهانه دور زدن تحریم ها در آمریکا زندانی هستند. آمریکا تحریم ها را غیرقانونی اعمال می کند و بعد به بهانه و ادعای واهی این تحریم های ظالمانه، برخی ایرانی ها را زندانی می کند. این حقوق بشر است؟!
وی در خاتمه ضمن اشاره به اسناد جنگ تحمیلی، اظهار داشت: آمریکا بزرگترین حامی صدام بود و تجاوز به ایران با تحریک و هدایت آمریکا انجام شد. آمریکا مسئول شهادت شهدا و جانبازان و تمامی خسارت ها به شهرها، زیرساخت ها و توسعه جمهوری اسلامی ایران است. هواپیمای مسافربری ایران را با بیشتر از ۲۹۰ سرنشین ساقط کردند و به فرمانده عملیات، مدال افتخار دادند! این یعنی حقوق بشر که مردم بی گناه را قتل عام کنید و بعد قاتلان را تشویق؟! این حقوق بشر آمریکایی است. چیزی که برای آمریکا اهمیت ندارد، همان حقوق بشر است. آیا اختصاص میلیونها دلار برای براندازی حکومت ایران با حقوق بشر همخوانی دارد؟ سیاهه مصادیق نقض حقوق بشر آمریکایی بسیار گسترده است که در این جلسه بعضی از آنها را بیان کردم.