با طرح مشکلات و موانع صورت گرفت؛ بررسی عملکرد صندوق اعتباری هنر در کمیسیون فرهنگی مجلس

آذر: مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در نشست با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از افزایش 3 برابری اعطای تسهیلات قرض الحسنه به اعضای صندوق در نه ماهه سال جاری آگاهی داد.

به گزارش آذر به نقل از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، در نشست اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، عملکرد و مشکلات این نهاد حمایتی در ارائه خدمات به اصحاب فرهنگ و هنر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ابتدای این جلسه با اشاره به اهداف تأسیس این صندوق اظهار داشت: صندوق اعتباری هنر با هدف پشتیبانی از فعالان فرهنگ، هنر و رسانه کشور با تصویب هیات وزیران در سال ۸۲ تشکیل شد. با اصلاح مصوبه دولت در سال ۱۴۰۰ فعالان قرآن و عترت نیز به لیست اعضای تحت پوشش صندوق پیوستند.
وی یکی از با اهمیت ترین خدمات صندوق را ارائه خدمات بیمه تامین اجتماعی عنوان نمود و اضافه کرد: هم اکنون صندوق بیش از ۹۹ هزار عضو دارد که از این تعداد بیش از ۴۹ هزار نفر از خدمات بیمه تامین اجتماعی برخوردار می باشند.
پوراحمدی اشاره کرد: بیش از ۸ هزار نفر از فعالان حوزه فرهنگ و هنر از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم از خدمات بیمه تامین اجتماعی برخوردار شدند. در نه ماهه سال جاری تعداد هنرمندانی که از طرف صندوق به سازمان تامین اجتماعی عرضه شدند از رشد ۱۱ درصدی نسبت به سال قبل برخوردار بوده است.
مشاور وزیر فرهنگ در ادامه با اشاره به ارائه خدمات بیمه درمان تکمیلی به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اظهار داشت: بخش مهمی از هزینه های مازاد بر تعرفه های بیمه تامین اجتماعی بیمه شدگان و افراد تحت تکفل ایشان بوسیله ارائه خدمات بیمه تکمیلی مرتفع می شود. ارائه طرح های متنوع درمانی (طرح امید، آرامش و رفاه)، قیمت مناسب باتوجه به نوع پوشش، پرداخت به طور متوسط ۶۰ درصد از حق بیمه سهم اعضا (وافراد تحت تکفل) از طرف صندوق در قالب یارانه، پرداخت ۱۰۰ درصد (همه) حق بیمه هنرمندان ناتوان در پرداخت همچون مزایای این بیمه است.
پوراحمدی با اشاره به استقبال اصحاب فرهنگ و هنر از خدمات بیمه درمان تکمیلی صندوق اظهار داشت: خوشبختانه با ارائه خدمات مناسب به بیمه شدگان در یکسال گذشته، رضایت حداکثری اعضا کسب شد و شاهد رشد ۳۸ درصدی جمعیت تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی در قرارداد ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ نسبت به قرارداد ۱۴۰۰-۱۳۹۹ هستیم.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر رشد چشم گیر اعطای تسهیلات به اصحاب فرهنگ و هنر در دولت مردمی را یکی دیگر از دستاوردهای صندوق خواند و اظهار داشت: با تدابیر و تمهیدات انجام شده، طی تعامل با بانکها و نهادهای مالی شاهد رشد ۲۹۰ درصدی اعطای تسهیلات به اعضای تحت پوشش هستیم. براین اساس در سال ۱۴۰۰ به ۳ هزارنفر از اعضا بیش از ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه (ضروری، کارآفرینی و بلاعوض) اختصاص داده شد. از شروع سال جاری تا حالا نیز ۴ هزار و ۶۰۰ نفر از اعضا بمنظور گرفتن بیش از ۷۷ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ضروری (بدون بهره) به بانک عامل معرفی گشتند. همین طور در امتداد کمک به اعضای تحت پوشش که گرفتار مشکلات معیشتی و درمانی هستند حدود ۱۳ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است. از طرف دیگر بمنظور کمک به کسب و کارهای فرهنگی و هنری از شروع سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به ۱۵۸ پروژه اختصاص داده شده است.
وی اختصاص تسهیلات قرض الحسنه و پرداخت هدیه بلاعوض به اعضای صندوق با هدف ترویج فرهنگ ازدواج و تشویق به فرزندآوری را یکی از خدمات نوین صندوق به اعضا عنوان نمود و اضافه کرد: طرح شمیم و جوان از مهر ۱۴۰۰ ماه عملیاتی شد. از شروع اجرای این دو طرح به ۸۶۵ نفر از اعضا در قالب طرح جوانه و ۴۰۶ نفر در قالب طرح شمیم تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تعلق گرفته شده است. براین اساس به هزار و ۲۷۱ نفر از اعضای صندوق در قالب طرح شمیم و جوانه بیش از ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و بیش از ۳۸ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ضروری اختصاص یافته است.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به لطمه های وارده به حوزه فرهنگ و هنر در روزهای شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: متاسفانه با تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری بدلیل شیوع ویروس کرونا در کشور حوزه فرهنگ و هنر خسارت زیادی متحمل شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از زمان آغاز به کار دولت مردمی بسیار تاکید بر توسعه کمی و کیفی خدمات و حمایت های صندوق به جامعه بزرگ فرهنگ و هنر کشور و حل مشکلات این قشر فرهیخته دارند. ما به خوبی واقف هستیم که هنرمندان بزرگترین سرمایه اجتماعی کشور هستند و نقش مهمی را در توسعه فرهنگی و اجتماعی ایفا می کنند. سعی کردیم حتی المقدور تقاضایی از طرف اعضای صندوق اعتباری هنر بی جواب نماند.
مشاور وزیر ارشاد در آخر اضافه کرد: در یک سال قبل جلسات مختلفی با صاحب نظران و فعالان حوزه فرهنگ و هنر، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، فعالان حوزه مالی و اقتصادی و… برگزار کردیم تا بوسیله این جلسات و گفتگو ها نقشه راه را ترسیم نماییم. این جلسه نیز با هدف حل مشکلات جامعه فرهنگ و هنر کشور طی همراهی کمیسیون محترم فرهنگی مجلس برگزار شده است. صندوق بدنبال گسترش چتر حمایتی خود در سراسر کشور است و در این راه نیازمند همراهی دولت و مجلس خصوصاً در بحث افزایش بودجه سالیانه این نهاد حمایتی است.
تقویت بنیه مالی و افزایش بودجه صندوق اعتباری هنر، اصلاح برخی قوانین که در راه ارائه خدمات به هنرمندان وجود دارد، برگزاری جلسات مستمر با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و…از جمله پیشنهادات پوراحمدی به کمیسیون فرهنگی مجلس برای تسهیل و تسریع در ارائه خدمات به جامعه فرهنگ و هنر کشور در این نشست بود.
مرتضی آقاتهرانی – رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اصحاب فرهنگ و هنر یکی از بزرگترین سرمایه های اجتماعی کشور محسوب می شوند. با شیوع ویروس کرونا حوزه فرهنگ و هنر لطمه جدی دید. خوشبختانه اقدامات موثری در ارائه خدمات از طرف صندوق اعتباری برای فعالان حوزه فرهنگ و هنر انجام شده است و شاهد عملکرد خوب این نهاد خصوصاً در یک سال قبل هستیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: توجه به حوزه فرهنگ همیشه مورد توجه مقام معظم رهبری بوده است. ایشان بر توجه ویژه مسئولان به این مقوله تاکید دارند. ما نیز به عنوان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تلاش می نماییم تا مشکلات فعالان این حوزه مرتفع شود. امیدواریم با تقویت بنیه مالی صندوق اعتباری هنر شاهد افزایش کمی و کیفی خدمات و رضایت اصحاب فرهنگ و هنر باشیم.
در ادامه این جلسه دیگر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نقطه نظرات خودرا مطرح نمودند و راهکارهای لازم بمنظور ارائه هرچه بهتر خدمات با همراهی کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است؛ در این نشست محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدمحمد هاشمی، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای این وزارتخانه نیز حضور داشتند.

منبع: