آذر: به گزارش آذر، سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: شورای نگهبان از اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مبتنی بر سیاست های کلی انتخابات استقبال می کند.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، هادی طحان نظیف در برنامه گفتگوی ویژه با مبحث «اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» اظهار داشت: برای شورای نگهبان متجلی شدن سیاست های کلی انتخابات در چارچوب قانون مهم می باشد و فرقی نمی کند که در چارچوب طرح یا لایحه باشد.
وی با یادآوری این که در سالهای گذشته اقداماتی برای اصلاح قانون انتخابات صورت گرفت اما به نتیجه نرسید، اظهار داشت: البته دو مبادرت به نتیجه رسید که یکی تصویب طرحی در سال 98 در مجلس شورای اسلامی در مورد شفافیت منابع مالی کاندیداها بود که در شورای نگهبان هم مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد. سال قبل هم شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری شرایطی برای ثبت نام کاندیداها ابلاغ نمود.
سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: دو مصوبه آماده شده از جانب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، نسبت به آن اصلاحاتی که باید صورت بگیرد ناچیز و کم است.
طحان نظیف با اشاره به اینکه سیاست های کلی انتخابات، صدمه شناسی نظام انتخابات در چهار دهه گذشته است، اظهار داشت: شورای نگهبان بعنوان نهادی که متولی نظارت بر انتخابات است، در مقام عمل با صدمه هایی روبرو شده است که سرتیتر آنها در سیاست های کلی انتخابات آمده است. بعنوان مثال مبحث پیش ثبت نام در نظام انتخابات جایش خالی است. موقع ثبت نام انتخابات با انبوهی از ثبت نام کنندگان مواجه هستیم که شرایط ثبت نام ندارند. اگر پیش ثبت نام در نظر گرفته شود جلوی رد صلاحیت های خیلی از افراد گرفته می شود چونکه بعضی از افراد ثبت نام می کنند که محکومیت کیفری دارند. اگر این مورد در پیش ثبت نام در نظر گرفته شود، فرد نمی تواند ثبت نام کند که با ردصلاحیت مواجه شود.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان در رابطه با زمان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی هم اظهار داشت: مطابق قانون کنونی 20 روز زمان برای رسیدگی صلاحیت داوطلبان در نظر گرفته شده است که زمان کمی است. ما این نگرانی را داریم که در این زمان کم، حقی از افراد ضایع شود. برای شورای نگهبان دشوار می باشد که در مدت زمان اندکی به رسیدگی صلاحیت داوطلبان بپردازد.
طحان نظیف با تکیه بر این که موضوع هایی در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی احتیاج به روزآمدسازی دارد، اظهار داشت: سیاست های کلی انتخابات، راهکاری برای حل مسائل و مشکلاتی است که امروز به آن مواجه هستیم. همانطور که همگان می بینیم عمده تبلیغات در انتخابات ها از فضای فیزیکی به فضای مجازی منتقل شده است. اما قوانینی که در حوزه تبلیغات وجود دارد بیشتر در ارتباط با فضای حقیقی است تا فضای مجازی.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه آنچه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات است و از جزئیات آن اطلاعی نداریم، اظهار داشت: شورای نگهبان از اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مبتنی بر سیاست های کلی انتخابات استقبال می کند. در بندهای 18 گانه سیاست های کلی انتخابات به موضوعات گوناگونی پرداخته شده که هر کدام بر اساس صدمه شناسی است.
او در آخر ضمن اشاره به بندی از سیاست های کلی انتخابات در مورد فعالیتهای احزاب و تشکل های سیاسی اظهار داشت: در انتخابات ها با احزاب یک شبه ای مواجه هستیم که از مردم رای می گیرند و بعد از آن پاسخگویی ندارند. در سیاست های کلی انتخابات به وظایف احزاب و تشکل های سیاسی اشاره شده است که باید در متون قانونی، آئین نامه ها و دستورالعمل ها تجلی یابد.